Shiatsu therapie tegen tandenknarsen

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen ontstaat door het onbewust aanspannen van spieren. Het kan tot allerlei vervelende klachten leiden:

  • verminderd gevoel in de tongTandenknarsen
  • bijtranden aan de binnenkant van de wangen
  • afslijten van tandglazuur (gevoelige tanden)
  • pijnlijke of gespannen spieren van kaken of het gezicht
  • nek-, schouder- of keelklachten

Hoe ziet de therapie eruit?

De behandeling bestaat uit het rekken en masseren van de schouder-, kaak-, nek- en aangezichtsspieren. Daarnaast zorgt de therapie voor bewustwording van het aanspannen van de spieren. De aangeboden oefeningen zorgen dat je dat patroon kunt loslaten.

Tijdens elke sessie besteed ik tijd aan ontspanning met behulp van shiatsu en energetisch werk. Dit is een methode om het zelfgenezend vermogen aan te spreken. Hierdoor ontstaat een diepe ontspanning in het lichaam.

Wat is het resultaat?

Na de therapie heb je veel minder last van het tandenknarsen en de daardoor veroorzaakte klachten. Vaak verdwijnt het zelfs helemaal.

Hoeveel behandelingen?

Na een intake waarin we de klachten inventariseren, volgen 6 tot 8 sessies van een uur.

Wat kost een behandeling tegen tandenknarsen?

Een behandeling tegen tandenknarsen valt onder shiatsu therapie.  Een shiatsu consult kost € 55,00 incl. BTW. Voor meer informatie zie ook: Tarieven.

Wilt u meer weten over deze specifieke therapie, of heeft u belangstelling in een behandeling, neem dan contact op via de contact pagina.

Informatief

Deze specifieke therapie is ontwikkeld in samenwerking met Yvonne Brouwer van De Protter, Praktijk voor logopedie en lichaamsgerichte therapie.